Tanfolyam 2019-02-25T13:38:54+00:00

Káosztalanító némettanfolyam – országos turné

Debrecen: Március 23. és 24. (összesen 10×60 perc nyelvóra, 90 percenként 15 perc szünettel)

Létszám: min. 10 max. 13

A tanfolyam ára: 20 000 Ft (foglaló: 10 000 Ft)

A tanfolyam országos turnét tart, városról-városra kerül megrendezésre. Jelentkezz városod megadásával, ha szeretnél részt venni a tanfolyamon a saját városodban!

Hogyan épül fel a kétnapos káosztalanító némettanfolyam?

A kurzus célja, hogy a résztvevők megértsék a német nyelv rendszerét és logikáját, és ezáltal iránymutatást adjon a tudatos mondatszerkesztéshez mind szóban mind írásban. A tanfolyam azokhoz az alapvető nyelvtani szabályokhoz nyújt áttekintést, amelyek elengedhetetlenek az érthető kommunikációhoz és a szilárd alapokhoz. A kurzus során gyakorlófeladatok segítségével ismerhetik fel a résztvevők a magyar és a német nyelv közötti különbségeket és hasonlóságokat.

A tanfolyam egyedülálló, ilyen tematikájú tanfolyam – tudomásunk szerint – nincs az országban!

Tematika:

  1. Az alany és az állítmány: avagy mi nélkül nem kezdünk el sohasem egy mondatot.
  2. A legfontosabb ragozás: alany-, tárgy-, részes vagy birtokos eset?
  3. Elöljárószavak: a mondat építőelemei.
  4. Mondatok: az egyszerűtől az összetett mondatokig és a szórendek.

Kiknek érdemes eljönniük?

Akik szeretnék rendszerezni nyelvtani ismereteiket, felismerni az összefüggéseket és átlátni a szabályok dzsungelén (Sajnos túl precíz a német nyelv ahhoz, hogy nyelvtan nélkül túléljünk.)

Kezdők is jelentkezhetnek?

Mivel a tanfolyam célja a már meglévő tudás rendszerezése, ezért a kurzus olyanok számára ajánlott, akik már rendelkeznek alapvető nyelvtani ismeretekkel. Nem baj, ha nem érzed profinak magad, de tudj ragozni igét és főnevet, és ismerd a múlt időt.

Mi a jelentkezés és a foglalás menete?

  1. Elküldöd itt a jelentkezésedet a kívánt város megadásával.
  2. Amint a saját városodhoz összegyűlt a szükséges létszám, felvesszük minden jelentkezővel a kapcsolatot, és közösen meghatározzuk a tanfolyam időpontját.
  3. A tanfolyamon való részvételed biztosításához elküldjük a foglaló befizetéséhez tartozó információkat, majd a díjbekérőt.

 Vélemények a tanfolyamról

“Örülök, hogy úgy alakult, hogy el tudtam menni a tanfolyamra, mert mindig éreztem, hogy ilyen „tudás összefoglaló órára” van szükségem, csak ilyen eddig nem volt! Mindig úgy gondoltam, hogy csak tanulok, de nem tudok semmit! És láss csodát, mégis tudok sok mindent! Csak nem tudtam róla!” (S. Zs.)

“Annyira jó benyomást Tettél rám, hogy teljesen más szemszögből nézek a németre ezután! És ezt elmondani nem tudom mennyire jó érzés, amit Neked köszönhetek!” (Z. Zs.)

“10 év német tanulás után, hatalmas káosszal a fejemben, nagy elvárásokkal vágtam neki a hétvégének. Az első nap első percében elöntött a nyugalom érzése, mert tudtam, hogyha valaki ekkora lellesedéssel beszél és magyaráz, akkor az teljesen át fog ragadni rám is. És igazam lett. Kitisztult a kép a fejemben és ráadásként egy nagy adag lelkesedést is kaptam. Köszönöm!” (P. Zs.)

“Nagyon jó volt, rengeteg hasznos infóval. Irigylésre méltó az a lelkesedés, segíteni akarás, amivel próbálod a lehető legjobban átadni az ismereteket. Látszik, hogy mekkora szívügyed a német. Szívvel, lélekkel csinálod! Köszönöm a lehetőséget.” (Sz-V. T.)

Jelentkezés